Condițiile Generale de Contractare

Informatii inaintea procesului contractual

Pagina web acestă http://b2b.balkanicadistral.com:8081/Login.aspx este deținută de BALKANICA DISTRAL SL cu CIF B97847495 și adresa fiscală în C/ HORT DEL PORTUGUÉS, 1 CP 46800, XÀTIVA (VALENCIA), care acționează comercial marca BALKANICA DISTRAL SL.

Condițiile Generale de Contractare reglementează relația vânzării la distanță între BALKANICA DISTRAL SL și utilizatorul sau clientul, în conformitate cu prevederile legale, în special Legea 7/1998, din 13 aprilie, privind Condițiile Generale ale Contractului, Legea 3/2014 din 27 martie, care modifică textul consolidat aplicabil în domeniul protecției datelor cu caracter personal, Legea 7/1996 din 15 ianuarie privind comerțul cu amănuntul și Legea 34/2002 din 11 iulie, Serviciul Societății Informaționale de Comerț Electronic.

BALKANICA DISTRAL SL își rezervă dreptul de a face modificările pe care le consideră potrivite, fără notificare prealabilă, în Condițiile Generale. Astfel de modificări pot fi făcute pe site-ul său web prin orice formă legală admisibilă și vor fi obligatorii în perioada în care acestea sunt publicate pe web și până când acestea sunt modificate în mod valabil de cele ulterioare. Cu toate acestea, BALKANICA DISTRAL SL își rezervă dreptul de a aplica, în anumite cazuri, condițiile generale atunci când consideră oportun, anunțându-le în timp útil.

Scopul site-ului este de a vinde produse alimentare de înaltă calitate pentru magazine alimentare.

Durata contractului va fi legată de livrarea produsului fără a aduce atingere dreptului de retragere.

De asemenea, vă puteți abona la newsletter pentru a primi oferte de produse menționate sau informații generale care ar putea fi de interesul dumneavoastră.

Ca utilizator sau client, acesta declara în mod expres că știe, înțelege și acceptă condițiile de utilizare și aceste condiții generale de contract. În același mod, aceasta declară că este de vârstă legală și că are capacitatea juridică și de a acționa necesare pentru accesarea site-urilor web ale BALKANICA DISTRAL SL și angajarea prin intermediul aceluiași.

Pentru a achiziționa produsele noastre, puteți accesa secțiunea corespunzătoare a magazinului nostru online.

Produsul necesar trebuie să fie înregistrat ca utilizator al paginii web pentru a efectua achiziția online. Puteți accesa partidul corespunzător pentru înregistrare pe site-ul dvs propriu. În conformitate cu ceea ce este stabilit de reglementările actuale și aplicabile privind protecția datelor caracter personal, BALKANICA DISTRAL SL informează utilizatorii că datele cu caracter personal colectate în timpul procesului de înregistrare și achiziționarea ulterioară vor fi introduse într-un dosar aflat sub responsabilitatea lor, pentru a procesa acțiunile utilizatorului și pentru a gestiona acțiunile ulterioare derivate din ele. De asemenea, BALKANICA DISTRAL SL informează despre posibilitatea exercitării dreptului de acces, rectificare, limitare a tratamentului, ștergerii, portabilității și opoziției cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale prin scris la adresa C/ HORT DEL PORTUGUÉS, 1 CP 46800, XÀTIVA (VALENCIA) sau agenții de poștă electronică lopd@balkanica.es.

În timpul procesului de cumpărare, trebuie să vă identificați cu numele de utilizator și parola furnizate. Aceste date nu vor fi publice. Sunteți responsabil de a trata în mod confidențial și responsabil identitatea și parola obținute în registru ca client, neputând să le alocați altora. Puteți modifica informațiile înregistrate oricând, în zona dvs de client. În aceeași secțiune veți avea acces la o istorie a comenzilor dvs., aceasta este doar o secțiune de consultare, dar este permisă gestionarea și utilizatorul poate șterge acele înregistrări pe care nu aveți nevoie să le vizualizați.

Întregul conținut al site-ului este în limba românesc.

Clientul, la primirea produsului la adresa de livrare furnizată, va primi o factură sau o copie a comenzii.


Ofertă și valabilitate

În cazul unui produs oferit, trebuie indicat întotdeauna împreună cu caracteristicile sale esențiale, prețul ofertei și valabilitatea acestuia.

În conformitate cu reglementările actuale BALKANICA DISTRAL SL oferă informații despre toate elementele de vânzare, caracteristicile și prețurile acestora. Cu toate acestea, BALKANICA DISTRAL SL își rezervă dreptul de a retrage, înlocui sau modifica produsele oferite prin intermediul site-ului său web, prin simpla schimbare a conținutului aceluiași. În acest fel, produsele oferite în orice moment de către web vor fi guvernate de Condițiile Generale ale Contractului în vigoare în fiecare caz. De asemenea, compania va avea puterea de a opri oferirea, fără notificare prealabilă și în orice moment, a accesului la produsele menționate mai sus.


Caracteristicile esențiale ale produselor

Produsele oferite în magazinul nostru online includ o fotografie și caracteristicile esențiale ale acesteia, acestea sunt informațiile obținute de la producător. Culoarea produsului, care poate fi observată în fotografie, nu este obligatorie, n caracteristicile sale, același lucru este identificat.


Garantii

Toate produsele oferite pe site se bucură de garanția comercială a furnizorului de aceleași. BALKANICA DISTRAL SL are un serviciu post-vânzare, în timp ce garanția este în vigoare, clientul îl poate executa mergând la înființarea BALKANICA DISTRAS SL, la serviciul post-vânzare, prin e-mail la adresa lopd@balkanica.es sau la punctele stabilite de furnizor. În caz de îndoială, puteți contacta telefonul cu serviciul de relații cu clienții sau prin e-mail la adresa lopd@balkanica.es.


Prețurile

Toate produsele indică prețul de vânzare în Euro și includ taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Dacă ar fi aplicabilă orice altă taxă, ar fi indicat (IGIC sau IPSI).


Costurile de livrare și de transport

BALKANICA DISTRAL SL efectuează transporturi numai în Peninsula, Insulele Baleare, Insulele Canare, Portugalia și Franța. Costurile de expediere vor fi aplicate în funcție de zona de expediere, mărimea, greutatea și măsurile produsului. Clientul poate vizualiza aceste costuri înainte de finalizarea achiziției.

Timpul de livrare estimat al produselor este de 24/48 de ore pentru transporturile din Peninsula, Franța și Insulele Baleare. Pentru Insulele Canare termenul va fi de maxim 7 zile.


Metoda de transport

BALKANICA DISTRAL SL face expedierile produselor prin intermediul companiilor de mesagerie:


Forme de plată și executarea ordinului

Clientul poate plăti suma comenzii dvs., optând pentru oricare dintre următoarele formulare: În timpul procesului de achiziție, trebuie să indicați alegerea dvs:

-Carte de credit sau VISA sau MASTERCARD

Toate operațiunile implică transmiterea de date personale sau bancare folosind un mediu securizat, un server bazat pe standardul de securitate SSL (Secure Sockets Layer). Toate informațiile transmise către noi se deplasează prin rețea.

De asemenea, informațiile despre cardul dvs, de credit sunt introduse direct pe site-ul băncii, în terminalul POS (punctul de vânzare al băncii) și nu sunt introduse în alt server BALKANICA DISTRAL SL.

Când plătiți cu o cartelă VISA sau MASTERCARD, vor fi întotdeauna solicitate următoarele informații: numărul cardului, data expirării și un cod de validare care se potrivește cu ultimele trei cifre ale numărului tipărit cu caractere cursive de pe spatele cardului VISA sau MASTERCARD, oferind în acest fel mai multe garanții privind securitatea tranzacției.

Această formă de plată este valabilă numai pe web.

În cazul în care suma unei achiziții a fost debitată în mod fraudulos sau în mod necorespunzător cu numărul cardului de plată, deținătorul acestuia poate solicita anularea imediată a taxei. În acest caz, intrările de debit și de debit corespunzătoare din conturile furnizorului și ale proprietarului se va face cât mai curând posibil.

Cu toate acestea, în cazul în care achiziția a fost efectiv efectuată de către titularul cardului, iar cerința de restituire nu a fost o consecință a exercitării dreptului de retragere sau de rezoluție și, prin urmare, a cerut în mod nejustificat anularea taxei corespunzătoare, obligată la BALKANICA DISTRAL SL să despăgubească daunele și prejudiciile cauzate ca urmare a anulării respective.

-Transfer bancar

La selectarea transferului bancar veți primi, împreună cu confirmarea comenzii dvs., un e-mail cu informații bancare despre BALKANICA DISTRAL SL.

Este foarte important ca la efectuarea transferului să se menționeze în subiect numărul de ordine, precum și numele și prenumele dvs. și efectuați transferul în termen de 3 zile de la data confirmării ordinului de validare.

Dacă doriți, ne puteți trimite dovada transferului prin fax sau prin e-mail la adresa control@balkanica.es. Dar, în orice caz, ordinul nu va fi considerat eficient până când departamentul nostru de administrație nu are confirmarea băncii de transfer.

Amintiți-vă că plata trebuie făcută în EURO și că toate comisioanele posibile de schimb și bancar sunt pe cont propriu.

În cazul transferurilor bancare efectuate din afara Spaniei, este foarte important ca atunci când comandați transferul să informați întotdeauna banca pentru a prelua comisioanele la sursă, comisioanele bancare și cheltuielile aferente entității dvs. În caz contrar, BALKANICA DISTRAL SL ar putea să paralizeze expedierea comenzii dumneavoastră, fără să primească întreaga sumă a acesteia.

Eventuale comisioane de schimb valutar și bancar sunt percepute clientului.

Disponibilitatea produselor oferite de BALKANICA DISTRAL SL poate varia în funcție de cererea clienților. Deși BALKANICA DISTRAL SL actualizează stocul periodic, produsul solicitat de client ar putea fi vândut la acel moment. În caz de neexecutare din cauza indisponibilității, BALKANICA DISTRAL SL în momentul în care are cunoștință de această situație va notifica clientul prin poștă electronică. Perioada acestei comunicări nu va depăși, în orice caz, perioada maximă de 30 de zile. BALKANICA DISTRAL SL poate oferi opțiunea dublă de a: furniza clientului fără majorare de preț, un produs cu caracteristici similare sau de calitate superioară sau dacă BALKANICA DISTRAL SL nu a motivat în mod justificat și demonstrabil în această perioadă să plătească sumele plătite pentru comandă anulat. În cazul în care BALKANICA DISTRAL SL nu efectuează această plată în termenul indicat, cumpărătorul poate pretinde că se plătește de două ori suma datorată, fără a aduce atingere dreptului său de a fi despăgubit.


Dreptul de retragere, returnarea și revendicările

Cumpărătorul va avea o perioadă de paisprezece zile calendaristice pentru a renunța, din ziua în care clientul primește produsul, fără nicio sancțiune și fără indicarea motivelor.

Exercitarea dreptului de retragere trebuie făcută prin notificare prin telefon sau prin trimiterea unui e-mail la adresa lopd@balkanica.es, prin trimiterea scrisorii dvs. la adresa noastră poștală C/ HORT DEL PORTUGUÉS, 1 CP 46800, XÀTIVA (VALENCIA) sau prin forma de primejdie.

În conformitate cu prevederile articolului 103 din Legea 3/14 din 27 martie, care modifică textul revizuit al Legii generale pentru apărarea consumatorilor și utilizatorilor, furnizarea de servicii sau mărfuri realizate conform specificațiilor consumatorului sau în mod clar personalizate sau care, datorită naturii lor, nu pot fi returnate, pot să se deterioreze sau să expire rapid, sunt întrerupte.


Returul

BALKANICA DISTRAL SL va fi responsabil pentru colectarea produsului.

Clientul trebuie să returneze sau să livreze produsul direct la BALKANICA DISTRAL SL, la adresa C/ HORT DEL PORTUGUÉS, 1 CP 46800, XÀTIVA (VALENCIA), fără întârzieri nejustificate și în orice caz într-un termen maxim de paisprezece zile calendaristice de la de la data la care este formalizată dreptul de retragere a contractului. Termenul va fi considerat îndeplinit dacă clientul face returnarea produsului înainte de încheierea termenului.

BALKANICA DISTRAL SL va avea grijă de costurile returnării.

În orice caz, produsele care trebuie returnate trebuie să fie în stare perfectă, neutilizate și în ambalajul original. Prin urmare, pentru a evita problemele de transport, asigurați-vă că ambalajul este protejat și sigilat corespunzător. După primirea/s, vom verifica starea dvs. În momentul în care vom verifica dacă produsele/articolele, precum și posibilele componente, accesorii, cadouri promoționale și documentație sunt complete și în condiții perfecte, vom proceda la returnarea banilor plătiți.


Plata rambursării

Rambursarea sumelor primite de client va fi efectuată utilizând aceleași mijloace de plată utilizate de client, atâta timp cât contravaloarea nu a fost furnizată.

BALKANICA DISTRAL SL poate refuza rambursarea până la primirea produsului, motivul retragerii sau până când clientul oferă dovada returnării, conform căreia condiția este îndeplinită mai întâi.

În cazul întârzierii nejustificate de către BALKANICA DISTRAL SL, în ceea ce privește rambursarea sumelor plătite, clientul poate solicita de două ori sumele plătite, fără a aduce atingere dreptului de a fi despăgubite pentru daunele și prejudiciile suferite în plus față de suma menționată.


Întoarcerea produsului defect

În cazul în care produsul nu este în stare bună și cauzele care pot fi atribuite acestuia nu sunt rezultatul clientului, acesta va avea dreptul la returnarea produsului, informând BALKANICA DISTRAL SL cu privire la motivul returnării prin oricare dintre mijloacele prevăzute în prezentele condiții de contractare și fără costuri pentru client. Această întoarcere din cauza defecțiunii sau a stării nepotrivite a produsului nu va fi considerată drept de retragere.

BALKANICA DISTRAL SL se angajează să-și asume costul returnării și să returneze produsul pentru unul nou în conformitate cu condițiile acceptate la momentul vânzării.

În cazul în care clientul dorește să depună o plângere, înființarea BALKANICA DISTRAL SL este situată la C/ HORT DEL PORTUGUÉS, 1 CP 46800, XÀTIVA (VALENCIA) sau prin e-mail lopd@balkanica.es.


Jurisdiccion

De asemenea, BALKANICA DISTRAL SL își rezervă dreptul de a depune acțiuni civile sau penale pe care le consideră adecvate pentru utilizarea necorespunzătoare a site-ului și conținutului său sau pentru încălcarea acestor condiții.

Relația dintre utilizator și furnizor va fi guvernată de reglementările actuale și de aplicațiile pe teritoriul spaniol. Dacă apare vreun litigiu, părțile pot să-și supună litigiile la arbitraj sau să recurgă la jurisdicția obișnuită care respectă normele privind competența și competența în această privință. BALKANICA DISTRAL SL își are sediul în VALENCIA, Spania.